:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2015   17:48

0

184

Ko jednom poseti Brezovicu uvek se rado vraća

„Vlada Republike Srbije i Ministarstvo privrede dalo je pomoć ski centru „Brezovica“ u iznosu od 12 miliona dinara što je bilo dovoljno da se delom isplate zarade radnicima a delom tih sredstava izvršena je rekonstrukcija hotela „Narcis“.“, rekao je vršilac dužnosti direktora Ski centra „Brezovica“ Sladjan Nikolčević.

Nakon prve usledila je i druga faza finansijske pomoći zahvaljujući kojoj je u Ski centru „Brezovica“ otvorena ova zimska sezona.

„Uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i direktora Kancelarije Marka Djurića, uradjena je kompletna rekonstrukcija žičara na samom skijalištu. Projektom rekonstrukcije obuhvaćene su žičara „Velika livada“, „Lavlja vrata“, ski lift „Bačilo“, krov na hotelu „Molika“ i instalirana je elektronska ski naplata na svim žičarama.“, izjavio je Nikolčević i dodao da je ova zimska sezona otvorena 31.decembra prošle godine.

Prema njegovim rečima tokom prvog vikenda 2015.godine ski centar „Brezovicu“ posetilo je sedamdesetak gostiju a danas je stigla nova grupa gostiju iz Jagodine.

Gosti su zadovoljni uslovima za skijanje na ovoj planinskoj lepotici i mnogi nakon prvog dolaska na Brezovicu uvek se rado vraćaju.

Ski centar „Brezovica“ raspolaže sa pet žičara, pet ski liftova, ski vozom, a u vlasništvu su i tri hotela, restorani Mala i Velika brvnara, Gradska kafana...

Za stavljanje u funkciju svih raspoloživih kapaciteta biće potrebno vremena i još mnogo ulaganja.

Ako se ima u vidu interesovanje ljubitelja zimskih sportova za ovu planinsku lepoticu, ali i značaj za celokupni privredni razvoj opštine Štrpce, podrška u svakom pogledu u narednom periodu ne bi trebalo da izostane.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva