:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2015   13:36

0

259

Knjizara Cepter:Uglješa Šajtinac potpisuje knjigu

Šajtinac će razgovarati sa čitaocima i medijima i potpisivati primerke knjige "Sasvim skromni darovi" za koju je dobio Evropsku nagradu za književnost, najavio je izdavač Arhipelag.

Program "Gost knjižare" organizuje se u čast Evropske nagrade za književnost koja je Šajtincu uručena u novembru u Briselu za roman "Sasvim skromni darovi" u izdanju Arhipelaga u tri štampana i u elektronskom izdanju. Za ovaj roman Šajtinac je dobio i Vitalovu nagradu za knjigu godine i Nagradu „Bora Stanković" za najbolju proznu knjigu godine.

Program organizuje kancelarija Evropske nagrade za književnost, knjižara Zepter Book World i Arhipelag koji gostovanjem Šajtinca započinje programsku seriju "Gost knjižare" u knjižarama u različitim gradovima u Srbiji.

Evropska nagrada za književnost osnovana je 2009. godine kao podrška predstavljanju, prevođenju i objavljivanju savremene evropske književnosti. U izboru za Evropsku nagradu za književnost učestvuje 36 zemalja koje su u evropskom programu za kulturu (27 zemalja Evropske unije, Srbija, Crna Gora, Makedonija, BiH, Hrvatska, Island, Lihtenštajn, Norveška i Turska).

U najavi gostovanja Šajtinca u knjižari Zepter istaknuto je da je roman "Sasvim skromni darovi" izuzetan epistolarni roman u kome dva brata razmenjuju e-mailove u kojima svedoče o svojoj američkoj i srpskoj, njujorškoj i banatskoj svakodnevici. Napisan kao roman o Banatu i Njujorku, ovaj porodični roman kroz sudbinska iskušenja pripadnika jedne obične porodice na uzbudljiv način govori o najizazovnijim društvenim pitanjima našeg vremena.

Jedan od vodećih pisaca u novoj generaciji savremene srpske književnosti, autor čuvene drame Hadersfild, Šajtinac je napisao potresnu i provokativnu hroniku naših dana, saopštio je izdavač.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva