:

:

TV Most

clock

Mart 24, 2018   16:16

0

200

K.Mitrovica: Sećanje na sve žrtve od Horgoša da Dragaša


„Posle devetnaest godina nakon agresije mi ponavljamo da smo istrajni, čvršći i jači nego ikada da ostanemo i da gradimo svoje domove sa porodicama, da ostanemo na prostorima Kosova i Metohije i da tražimo sva prava koja su zagarantovana Rezolucijom 1244, koja je pre svega obavezujuća“, istakao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.



„Danas se sećamo svih naših strašno poginulih sugrađana a i nevinih žrtava od Horgoša da Dragaša koji su se borili za svoje parče zemlje, za svoje parče slobode na ovom svetu. Sećamo se i Milice Rakić, sećamo se i junaka sa Košara, sećamo se i Aleksinca i Beograda i Slatine i Grdelice. Ali, sećamo se i žetelaca u Starom Grackom, dece u Goraždevcu, stradalih u autobusu Nišekspresa, kao i svih ostalih. Pominjem ove zločine koji su se desili nakon juna 99. godine, jer je koren tih zločina započet i zasađen 24. marta 1999. godine, kada je izvršena agresija NATO-a na SRJ“, rekao je Igor Simić poslanik Srpske liste.



Iz Kosovske Mitrovice poslata je poruka celom svetu da se „Milosrdni anđeo“ nikada ne ponovi, da opraštamo ali ne zaboravljamo nevine žrtve koje neki još uvek nazivaju kolateralnom štetom.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva