:

:

TV Most

Foto: tvmost.info

clock

Maj 26, 2017   18:04

0

411

K.Mitrovica: Međunarodni naučni skup

Tema ovogodišnjeg naučnog skupa sa međunarodnim učešćem bilo je Nacionalno i međunarodno pravo, aktuelna pitanja i teme u tri sesije; javno pravo, teoretsko-pravono i pravno-ekonomska oblast, krivično pravna i građansko privredna oblast. Pravni eksperti iz zemlje i regiona prezentovali su sedamdeset radova na ove teme.

“Ovaj radni deo je uvek bitan a to je da pravimo tematske naučne skupove. Svake godine se biraju drugačije teme to je bitno za fakultet, time se podiže imidž institucija. Jedna od bitnih referenci su naučni skupovi, ovogodišnja tema “Nacionalno i međunarodno pravo” interesantno i široko polje u koje su uključeni mnogi pravnici iz teoretski-pravne, krivično-pravne i građansko-pravne oblasti”, rekao je prof. dr Vladan Mihajlović, dekan Pravnog fakulteta, Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Pravilo Pravnog fakulteta je da u ovakvoj prilici priredi i Zbornik radova koji će ostati kao svojevrstan udžbenik kako profesorima tako i studentima.

“U Zborniku radova je odštampano 55 radova eminentnih stručnjaka oni su potpuno rasterećeni političkih misli i ideja i akcenat su stavili na uspostavljanje reda kako u nacionalnom tako i u međunarodnom pravnom poretku. Ova tradicionalna naučna konferencija koju Pravni fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenimm sedištem u Kosovskoj Mitrovici organizuje povodom Dana fakulteta, obeležavanje 56 godina rada i postojanja Pravnog fakulteta, vrlo značajan zbog toga što pružamo poruku da na ovim prostorima, osim toga što se bavimo edukacijom mladih i njihovim obrazovanjem mi se bavimo i naučnim radom. Dolaskom ovolikog broja učesnika iz regiona smo danas to i dokazali”, rekla je glavni i odgovorni urednik Zbornika prof. dr Olga Jović Prlainović.

Domaćin Prištinski Pravni fakultet se potrudio da gostima u subotu organizuje obilazak naših svetinja, manastira Visoki Dečani i Pećke Patrijaršije.

Pokrovitelj naučnog skupa je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva