:

:

TV Most

Foto: tvmost.info

clock

Jul 04, 2018   14:43

0

256

K.Mitrovica: 21 ugovor o stipendiranju iz Fonda za mlade talente


Svečanom uručenju ugovora u svečanoj Sali Rektorata prisustvovao je i  ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.



Najbolji studenti Univerzteta u Prištini dobili su ukupno dvadeset jednu stipendiju u  trajanju od  devet meseci.



“Vlada Republike Srbije prepoznaje značaj podrške i Univerzitetu i našem obrazovnom sistemu u celini kao jednom od kamena temeljaca našeg opstanka  na Kosovu i Metohiji uipšte” rekao je čestitajući stipendistima director Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić..



On je podvukao da na godišnjecu rada Vlade Srbije, može da kaže da je ona od osnivanja vodila politiku podrške Kosovu i Metohiji i borbe za očuvanje srpskih državnih I nacionalnih interesa na Kosovu I Metohiji.



“Naša snažna poruka danas odavde iz Kosovske MItrovice jeste da mi planiramo ovde da budemo, da ostanemo, kao država I kao narod , da to planiramo da činimo na solidaran način,  uz podršku čitave društveno-političke zajednice” poručio je Đurić  i izrazio nameru da srpski narod jača kroz rad i konkretna dela a posebno ulaganjem u nauku i znanje.



Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je zadovoljstvo što ove godine uručuje tri puta više stipendija Fonda za mlade talente,  nego što je to učinjeno pre četiri godine.



“Ta činjenica daje hrabrost i ponos za budućnost. To znači da danas imamo tri puta više  mladih u Kosovskoj Mitrovici koji će biti vrhunski pravnici, ekonomisti, doktori koji će činiti , ne samo danas snažnu sadašnjost,  već i budućnost” rekao je Udovičić i dodao da su već danas svi ovi mladi ljudi pobednici koji dokazuju da se trud i rad isplate.



“Dodela stipendije Fonda za mlade talente na najbolji način pokazuje nedvosmislenu nameru naše države Republike Srbije da ulaže u naš Univerzitet, da ulaže u izvrsnost i kvalitet ali da ulaže i u našu budućnost. S pravom očekujemo da danas nagrađeni studenti  ubrzo predstavljaju intelektualnu elitu Kosova i Metohije”, rekao je rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Rade Grbić.



Pored stipendija studentima su uručeni i tableti, oni su deo donacije u okviru akcije pomoći institucijama i stanovništvu Kosova i Metohije koju je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.



“Pre par dana dobili smo 40 tableta od Kancelarije za Kosovo i Metohiju, danas su prebačena sredstva za nabavku 7 interaktivnih tabli”, rekao je Grbić.



On se zahvalio Marku Đuriću na pomoći i, kako je rekao, na animaciji drugih državnih subjekata.



Milica Midžović, studentkinja Pravnog fakulteta jedna je od dobitnika stipendije.



“Hvala Vladi Srbije. Značiće nam puno i jeste podstrek za postizanje još boljeg uspeha u nastavku studiranja” , kaže Midžović.



Marina Bašić studentkinja Fakulteta umetnosti dodaje da je to velika motivacija za dalji rad i uspeh.



” Veliko hvala Vladi i Fondu za mlade talente, jer njihova stipendija je veliki podstrek za još bolje rezultate” , rekla je Marina.


Izvor: TV Most,Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva