:

:

TV Most

clock

Februar 03, 2016   12:05

0

138

KM: U petak predstavljanje postdiplomskog stipendijskog programa

Od 2004. godine "Young Cell Scheme” projekat, kao postdiplomski stipendijski program za Kosovo, ima za cilj da doprinese stvaranju efektivne, efikasne i transparentne javne administracije na Kosovu, na svim nivoima.

Opšti cilj programa je izgradnja profesionalne, odgovorne i apolitične javne službe na Kosovu, podržavajući javnu administraciju kroz program stipendiranja. Na ovaj način, program teži da poboljša profesionalne kapacitete državnih službenika kako bi bolje pružali usluge građanima Kosova i ispunjavali obaveze koje proizilaze iz procesa integracije zemlje u Evropsku Uniju.

YCS program podržan je od strane Kancelarije Evropske Unije na Kosovu a sproveden od strane British Council-a kroz dvogodišnji projekat koji je nazvan "Young Cell Scheme".

Projekat je 25. januara započeo sa svojom desetom rundom u kojoj će stanovnicima Kosova dodeliti 32 stipendije za sledeće sektore: pravo, javna administracija i ekonomija.

Stipendisti će upisati jednogodisnje Master studije na Univerzitetima u Evropskoj Uniji i nakon završetka studiranja radiće tri uzastopne godine u javnoj administraciji Kosova kao državni službenici.

Sesija ce se održati u petak, u prostorijama EU Informativnog i kulturnog centra u Severnoj Mitrovici sa početkom u 13 časova

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva