Vesti
KM: Otvorena gradska garaža „Sutjeska“

15:30, 12.10.2017

|

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, TV Most

Gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić danas su otvorili novu javnu garažu u Sutjeskoj ulici.
Foto: Radio Kosovska Mitrovica


Gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić kaže da se ulaganje u infrastrukturne projekte nastavlja.

„Već je primetno poboljšanje u gradskom saobaraćaju. Nakon otvaranja autobuske stanice ovo je još jedan projekat koji će dodatno smanjiti gužvu u gradu i poboljšatio kvalitet života građana“, istakao je Rakić.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić kaže da je otvaranje ovakvog objekta rezulat složnog, timskog rada.

On je istakao značaj podrške i predsednika Srbije i Kancelarije za KiM .

„Verujem da ćemo uz tu podrškui dalje raditi jer ovom gradu trebaju još dve ovakve garaže, ako ne i većeg kapaciteta. Puna podrška države Srbije je prisutna i ne smemo dozvoliti da ona u narednom periodu bude raskinuta“, kaže Spirić.Garaža na dva nivoa obezbeđuje parking mesta za 68 vozila. Naplaćivanje će se vršiti po satu, na dnevnom, mesečnom, višemesečnom ili godišnjem nivou, objašnjava direktor Direkcije za stambeni i poslovni prostor Dušan Dimitrijević.

„Ovo je druga javna garaža koju otvaramo u Kosovskoj Mitrovici. Prva je garaža „Filip Višnjić“ na ulasku u Kosovsku Mitrovicu i zajedno sa ovom u centru grada, sada imamo 124 parking mesta. Na ovaj način smo postigli veliki cilja a to je smanjenje saobraćajne gužve u gradu“, kaže Dimitrijević.

Dimitrijević kaže da će građani koji budu iznajmljivali parking mesto po satu, na dnevnom ili mesečnom nivou, koristiti 34 mesta na gornjem spratu, dok su mesta u prizemlju rezervisana za godišnje pretplatnike i vlasnike garaža koje su se nalazile na mestu sadašnje javne garaže.


Javna garaža „Sutjeska“ radiće 24 časa a cena iznajmljivanja parking mesta je 40 dinara za sat, 240 dinara za dan ili 3600 dinara za mesec dana.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design