:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 26, 2018   12:05

0

236

KM: Održana promocija zbirke pesama Ranka Đinovića


Sa specifičnog pijedestala izrazito rodoljubive poezije, što je odlika Ranka Đinovića, zbirkom pesama „Noćas gospo moja“, prešao je na jednu posve novu formu – ljubavnu poeziju, istakla je Rada Komazec, urednica i recezent knjige.



„Ono što je karakteristično za Rankovu ljubavnu poeziju jeste da se kroz celu zbirku provlači jedna ljubav doživljena u Metohiji. Taj njegov zavičaj prati svaku njegovu pesmu. Stihovi su slobodni , čisti, bistri, onako kako to Ranko majstorski obrađuje“, rekla  je Rada Komazec.



„Oni koji pišu, koji pevaju o ljubavi prema Bogu, prema svojoj zemlji, prema svetiteljima, oni ne mogu a da ne pevaju i o ljubavi između muškarca i žene. Ranko je posvetio ovu knjigu svojoj supruzi, i ona je nastajala nešto više od 30 godina“, istakla je doc.dr Aleksandra Kostić-Tmušić.



Ranko Đinović je ovom knjigom još jednom pokazao da je danas  jedan od najvećih kosovsko-metohijskih pesnika.



„Ovo su pesme koje su nastajale od ranih mladalačkih dana pa do danas, posvećene ljubavi, kao jednoj uzvišenoj lestvici, neraskidivoj celosti između ritma srca i duševnog naboja. Ovo je prva zbirka ljubavne poezije, ja sam do sada pisao duhovnu i rodoljubivu poeziju, pripremam i drugu zbirku“, rekao je Ranko Đinović.



Ovo veče u kojoj su istinski ljubitelji poezije uživali, a koji je organizovao Studentski centar i Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“, pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosvska Mitrovice, svojim pevanjem oplemenila je Jefimija Đinović.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva