:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 18, 2015   14:08

0

188

KM: Održan protest bivših radnika MUP-a Srbije

Bivši radnici MUP-a Republike Srbije traže hitno donošenje zakonskog akta koji bi bio usaglašen sa ustavom Republike Srbije i kako kažu drugim zakonima koji su tada bili na snazi.

"Drugi naš zahtev je da se svim zainteresovanim radnicima MUP-a R. Srbije sa prostora Kosova i Metokije koji se izjasne, odmah omogući povratak na posao u MUP Republike Srbije. Treći naš zahtev je da se svim preostalim radnicima Policijske uprave Kosovska Mitrovica koji žele, odmah omogući i izvrši integracija u KPS, a ukoliko to nije moguće da se i tim radnicima obezbedi povratak u MUP Republike Srbije", rekao je Boban Mitković član sindikata srpske policije.

"Mi ne tražimo ništa više a ni manje od onog što kolege iz uže centralne Srbije imaju - pravo na život, na rad, na slobodu kretanja, to su naši zahtevi", rekao je Rajko šekularac predstavnik radnika MUP-a.

Bivši radnici MUP-a Srbije zahteve su predali nadležnima u kancelariji za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici i istakli da su se direktno obratili i državnom vrhu Srbije.

Nakon protestne šetnje do centra Kosovske Mitrovice na sat vremena blokirali su magistralni put Leposavić - Kosovska Mitrovica.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva