Vesti
KM: Nastavljeno suđenje petorici Srba

10:24, 20.05.2015

|

Izvor: Tanjug

U Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici danas je davanjem iskaza svedoka tužilaštva Vjose Ajeti nastavljeno suđenje petorici Srba među kojima je i lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.


Putem video linka iz Švedske gde živi sa porodicom, Vjosa Ajeti svedoči o dešavnjima u severnom delu Kosovske Mitrovice 3. februara 2000. godine kada je u ovom gradu ubijeno deset Albanaca.

Inače Aleksandru Lazoviću i Nebojši Vujačiću koji se terete za ubistvo i pokušaj ubistva 2000. godine u Mitrovici u ponedeljak je ukinut pritvor i oni se brane sa slobode.

Obojica su obuhvaćeni jedinstvenom optužnicom, kojom su istovremeno optuženi i Ilija Vujačić koji se od početka suđenja brani sa slobode, Oliver Ivanović i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić.

Ivanović je optužen da je počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine.

I ostaloj četvorici Srba optužnicom prete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrđeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba, kojima je suđenje počelo 18. decembra 2014. godine, izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Međunarodnim sudskim većem Osnovog suda u Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design