:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 13, 2018   12:05

0

188

KM: Iz "Ulice otvorenog srca" poruke mira i ljubavi


I ove godine se, tradicionalno, povodom obeležavanja pravoslavne Nove godine, održava manifestacija "Ulica otvorenog srca" , koja protiče u znaku promovisanja kulturnih i duhovnih vrednosti i nasleđa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.



Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica,Aleksandar Spirić,koji je rekao da se mališanima mora obezbediti mir i bezbrižno detinjstvo.



"Neka slike našeg grada obiđu celu Srbiju i čitav region i pokažu da mladost, lepota, a pre svega ova deca, zaslužuju mir i da odrastaju kao njihovi vršnjaci širom sveta. Mir i ljubav su poruke koje šaljemo iz ''Ulice otvorenog srca'' i ponavljamo da je Kosovska Mitrovica grad otvorenog srca i otvorenih vrata, što je i dokazala unazad dve decenije, a to će činiti i u narednom periodu pomažući mladim bračnim parovima i svima koji su dobronamerni, da ostanu i da trajemo na ovim prostorima, u našem gradu", rekao je Spirić.



On je prisutnima čestitao pravoslavnu Novu godinu i poručio da je perspektiva "pred nama ukoliko budemo složni i jedinstveni".



Zabavni program je otvoren novogodišnjom predstavom koju su izveli mališani iz predškolske ustanove "Danica Jaramaz".



Među brojnim učesnicima ovogodišnje manifestacije su i glumice Nada Blam i Mina Lazarević, kao i Ratko Kraljević, osnivač srpskog Narodnog pozorišta u Budimpešti,Luka Petković, hodač na štulama,grupa "Happy" iz Beograda i učenici OŠ "Sveti Sava" iz Kosovske Mitrovice.



Organizator ove manifestacije je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva