:

:

TV Most

clock

Oktobar 17, 2017   13:50

0

339

KM: Filozofski fakultet obeležio 57 godina postojanja


“Filozofski fakultet nema isključivo nastavnu i naučnu ulogu u okviru Prištinskog univerziteta, već predstavlja jednu od vodećih institucija u društvenoj i kulturnoj sveri Univerziteta i posebno Kosovske Mitrovice,”- rekla je dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Mirjana Lončar Vujnović .



Ona je istakla da je značaj Filozofskog fakulteta  a zaposlenima i studentima čestitala  godišnjicu osnivanja.



Koordinator Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zlata Rodovanović navela je, obraćajući se prisutnima na svečanosti, da je Filozofski fakultet  jedan od najznačajnijih fakulteta Prištinskog univerziteta.



“Ovde se studenti osposobljavaju za buduće nastavnike, filologe, sociologe, što će reći da aktivno kreiraju društveni život čitave naše Republike Srbije i šire,”- navela je Radovanović i čestitala zaposlenima i studentima praznik - 57 godina postojanja Filozofskog fakulteta.



Predsednik Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Jovan Aleksić obratio se prisutnima u ima više od 1700 akademskih građana koji na ovoj visokoobrazovnoj instituciji stiču znanje, podsetivši na negativnu  tendenciju odlaska iz zemlje sve većeg broja mladih sa visokom stručnom spremom.



“Zato bih apelovao na sve nadležne da se pozabave ovim problemom, jer zemlja bez perspektivne mladosti zaista jeste zemlja bez budućnosti", upozorio je Aleksić, koji je pozvao na ćvršće partnerstvo između profesora i studenata radi kvalitetrnijih rezultata.



Filozofski fakultet u Kosovskoj Mitrovici najstarija je visokoškolska institucija na Kosovu, osnovana 1960. godine u Prištini.



Najboljim studentima fakulteta uručene su prigodne nagrade.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva