TV Most - KM: Danas omaž Desanki Maksimović, sutra Ćirilu i Metodiju
Vesti
KM: Danas omaž Desanki Maksimović, sutra Ćirilu i Metodiju

10:15, 23.05.2018

|

Izvor: Radio Kontakt plus

U Kosovskoj Mitrovici danas i sutra biće organizovana dva kulturna događaja, jedan je posvećen srpskoj pesnikinji Desanki Maksimović a drugi utemeljivačima slovenske pismenosti Ćirilu i Metodiju.

Povodom 120 godina od rođenja Desanke Maksimović, Gradska biblioteka "Vuk Karadžić" u saradnji sa Studentskim centrom "Priština" u Kos. Mitrovici organizuje "Omaž Desanki"


U programu će učestvovati pesnikinja Duška Vrhovac, autor knjige i dokumentarnog filmskog zapisa "Moja Desanka", učenici Muzičke škole "Miodrag Vasiljević", učenici osnovnih i srednjih škola u Mitrovici i studenti Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici. 


Ovaj događaj zakazan je za večeras (sreda) od 19h u Studentskom klubu u domu br. 6. 


"U početku beše logos"


Gradska biblioteka "Vuk Karadžić" u slavu Svetih Ćirila i Metodija, utemeljivača slovenske pismenosti, u četvrtak od 17:45 u porti crkve Svetog Dimitrija u Kos. Mitrovici organizuje kulturnu manifestaciju "U početku beše logos (reč). 


Najavljeno je učešće Crkvenog hora "Branislav Nušić", dece iz PU "Danica Jaramaz", pesnika, članova KUD "Božur" a biće priređena i izložba slika Daneta Nestorovića, umetnika iz Kos. Mitrovice. 


Ovaj događaj biće organizovan sa blagoslovom Srpske pravoslavne crkvene opšrine Kosovska Mitrovica. 


Oba događaja organizuju se uz pokroviteljstvo Privremenog opštinskog organa u Kos. Mitrovici. 

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design