:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Februar 04, 2015   22:25

0

224

KM:Proglašeni sportisti i sportski klubovi godine

Za najbolju sportistkinju Kosovske Mitrovice u 2014-oj godini proglašena je Nikolina Mojsilović iz omladinskog karate kluba Kosovska Mitrovica , koja je na prvenstvu Kosova i Metohije osvojila prvo mesto, kategorija borbe pojedinačno i prvo mesto ekipno, zatim na državnom prvenstvu Srbije za pionire i nade treće mesto ekipne borbe, na Kupu Kosova i Metohije osvojila je prvo mesto kategorija borbe pojedinačno I prvo mesto ekipno, na Kupu Srbije za pionire i nade prvo mesto kategorija borbe pojedinačno I treće mesto ekipno.

Nikolina Mojsilović je kazala da joj nagrada puno znači, izrazivši nadu da će ove godine biti još bolja

“Nadam se da ću biti još bolja u ovoj godini, još bolje ću da treniram, da radim, da na takmičenjima budem još bolja” – kazala je Mojsilović, zahvalivši Sportskom savezu i lokalnoj samoupravi što su omogućili odlaske na takmičenja.

Za najboljeg sportistu grada proglašen je paraglajder Dragan Martinović koji zauzima drugo mesto u Prvoj paraglajding ligi Srbije, osvajač je vise medalja na državnim takmičenjima čime postaje reprezentativac Srbije gde učestvuje na Evropskom prvenstvu odrzanom na Kopaoniku I dostojno reprezentuje našu zemlju i naš grad.

Martinović je izjavio da je najbolji sportista grada najveće priznanje koje jedan sportista može da dobije, a svakako je i podstrek za dalji rad i još bolje rezultate

“Već duže vreme pravimo dosta dobre rezultete i drago mi je da je to prepoznato” – kazao je Martinović, zahvalivši Vazduhoplovnom savezu Kosova i Metohije, Ustanovi za sport, omladinu I specijalizovane usluge kao i Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica bez čije pomoći, kako je rekao, najverovatnije ovakvi rezultati ne bi bili ostvareni.

“Ove godine planiramo I dalje da se takmičimo, potrudićemo se da opravdamo zadobijeno poverenje i napravimo još bolji rezultat” – kazao je Martinović.

Za najbolji ženski klub izabran je odbojkaški klub “Kosovska Mitrovica” koji se takmiči u regionalnoj ligi kraljevačkog okruga i trenutno zauzima 5.mesto.

Za najbolji muški klub izabran je Paraglajding klub “Sokolica” koji u ekipnoj konkurenciji u Prvoj paraglajding ligi Srbije zauzima drugo mesto.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković zahvalio je svim sportistima I sportskim radnicima za sve postignute rezultate tokom prošle godine

“Mi smo tu večeras da odamo priznanje ljudima, deci, maltene profesionalcima, za sve ono što su učinili tokom 2014.godine za ovaj grad, za omladinu, za sve nas. Mi smo tu da pomognemo i dalje, da naš grad prezentuju na najbolji način” – kazao je Trajković.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić obećao je da će ove godine biti završena sportska hala u Kosovskoj Mitrovici, čime će biti rešen jedan od najvećih problema sportskih klubova u našem gradu a to je nedostatak prostora.

“Naši sportski klubovi suočavaju se sa velikim problemima, među njima je I nedostatak prostora. Naša obaveza jeste, iako je bila obaveza i onih koji su bili pre nas mnogo godina, mogli su sa više novca mnogo toga da postignu, da se taj problem reši. Ja obećavam da ćemo u ovoj godini konačno imati sportsku halu, 95 odsto su pri kraju svi detalji oko otpočinjanja nastavka radova na sportskoj hali. Konačno, u ovoj godini ćemo imati uslove za našu decu. Zahvaljujem vam se što ulažete u našu mladost i što brinete o deci i omladini” – istakao je Spirić.

Na večerašnjoj manifestaciji uručene su i plakete najzaslužnijim ljudima koji su pomogli sport, kao i najzaslužnijim sportskim klubovima koji su učinili da organizacije određenih događaja proteknu uspešno. Plakete su dodeljene FK Trepča za organizaciju sportskog događaja (Kup Srbije Trepča – Vojvodina), zatim Ratomiru Mušikiću, dugogodišnjem fudbaleru i treneru Trepče, za doprinos fudbalu, Dragoslavu Miladinoviću, dugogodišnjem košarkašu i treneru Trepče, za razvoj košarke, Dušanu Biševcu, dugogodišnjem rukometašu i treneru Trepče, za razvoj rukometa, Nikoli Radomiroviću, dugogodišnjem odbojkašu i osnivaču ženskog odbojkaškog kluba, za razvoj odbojke, opštinskoj organizaciji sportskih ribolovaca “Ibar” za sportski uspeh - ulazak u Prvu ligu Srbije i predsedniku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandru Spiriću za doprinos u razvoju sporta u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva