:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 17, 2015   12:05

0

229

KM: Sutra se nastavlja suđenje petorici Srba


Zamenik šefa Euleksa Žoel Vašter izjavila je Tanjugu da se suđenje nastavlja sutra, a da je još nekoliko ročišta zakazano za februar, mart i april i da je u vezi Ivanovića do sada troje od 18 svedoka saslušano.

Planirano je da još sedmoro svedoka bude saslušano na ročištima zakazanim od 18. do 27. februara rekla je Vašter i dodala da će nakon saslušanja ovih svedoka u vezi sa događajima iz 1999. godine sudije saslušati još 40 svedoka tužilaštva u vezi sa događajima iz 2000. godine.

“Tim odbrane Olivera Ivanovića do sada je predložio 27 svedoka, Delibašićev 12, a Ilije Vujačića 15. Sud preduzima sve kako bi se postupci obavljali brzo, bez odlaganja i prekida", rekla je zamenica šefa Euleksa.

Oliver Ivanović optužen je da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina do doživotne robije.

I ostaloj četvorici Srba Dragoljubu Delibašiću, ocu i sinu Iliji i Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću optužnicom prete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrđeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva