:

:

TV Most

clock

Decembar 18, 2016   12:05

0

116

Klekovski očekuje da sud odbaci rešenje DIK-a

"Sledeći korak je odluka Upravnog suda da li će biti poništeno glasanje na tom mestu, a koja može da promeni rezultate izbora. Jako je bitno šta će biti sledeći koraci, jer ako ostane ovaj rezultat izbora gde VMRO-DPMNE ima većinu od 51-49 poslanika mislim da će se ići ka formiranju koalicije koja bi vladala u narednom periodu, ali ne tako dugom pošto bi to bila nestabilna većina", rekao je Klekovski Tanjugu.

Ako bude ponovljeno glasanje u Gostivaru onda bi rezultat mogao da bude izjednačen 50-50 i onda je teško predvideti šta se sve može dogoditi, napomenuo je Klekovski.

On smatra da odluka Upravnog suda ne bi trebalo da bude iznenađenje jer je on i pre imao slične predmete.

"Odbacivani su zahtevi da zbog jednog glasa bude poništeno glasanje na biralištu gde ima 800 glasača i više, jer taj jedan glas nije mogao da utiče na rezultate izbora. Moje je očekivanje da će Upravni sud odbaciti rešenje DIK-a za poništenje glasanja, što bi otvorilo sledeću fazu - formiranje vlade", rekao je Klekovski.

Upitan o uticaju albanskih partija, politički analitičar je podsetio da one imaju različite interese i lošu kominikaciju između sebe.

"Zbog toga su išle kod predsednika Albanije Edija Rame u različito vreme, što govori o tome da njihovi odnosi nisu tako dobri. Mislim da je Rama u ovom slučaju bio u ulozi medijatora, koji je pokušao da uspostavi određenu kominikaciju između različitih albanskih partija", naveo je Klekovski.

On je podsetio da je kod Albanaca prisutna podela na one kojima je najbitnije "Albanstvo", bez obzira na veru, dok je kod drugih izuzetno jak uticaj Islamske zajednice.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva