:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

210

Klark:Doći će vreme kada će Kosovu trebati vlastita vojska


"Doći će vreme kada će Kosovu trebati vlastita vojska, ali ovaj put bi trebalo da dođe samo nakon što se sve sa Srbijom normalizuje. A do tada, NATO bi trebalo da ostane ovde sa Kforom i da Kosovu omogući potpuni ekonomski razvoj, ulaganje u ekonomske resurse i infrastrukturu, energiju, puteve i drugo što će učiniti Kosovo još atraktivnijim za strane investicije", rekao je Klark u intervju za Glas Amerike.



Klark ovih dana boravi u Prištini, a sinoć je učestvovao na skupu pod nazivom "Podrška budućoj priči o uspehu", u organizaciji Američkog univerziteta na Kosovu.



Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Klark je rekao da tom procesu treba posrednik sa punim radnim vremenom i da je jedini zadatak te misije da dovede do međusobne normalizacije.



"Mislim da bi to mogao biti Amerikanac, pa čak i Evropljanin, gde god je podrška veća. Ali na kraju, kako i Kosovo i Srbija žele da budu deo Evropske unije, to mora biti Evropljanin, ili bi idealna bila američko-evropska grupa ", naveo je Klark.



Dodao je da smatra da proces nezavisnosti Kosova nije ispunjen i da treba posvetiti pažnju stvaranju i jačanju demokratije.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva