:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2016   12:05

0

113

Kitarović se izvinjava zbog srpskih čokoladica

Kitarović je u Rijeci, nakon što je otkriveno da je dubrovačkoj deci na Dan branitelja Dubrovnika delila čokoladice srpskog proizvođača, rekla da je bila time neugodno iznenađena i da nije lično proveravala sadržaj korpica podeljenih deci, prenosi Index.hr.

"Iznimno sam razočarana jer lično zastupam i podržavam kampanju Kupujmo hrvatsko. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsednica mora promovisati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi", rekla je ona.

Kazala je da je utvrđeno da je jedno od hrvatskih preduzeća iz Vukovara pakovalo korpicu.

"Roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se izviniti i poslati hrvatske proizvode", najavila je predsednica.

Kabinet predsednice Kolinde Grabar Kitarović tvrdi da su se srpske čokoladice proizvedene u subotičkom Pioniru, koje je ona delila deci u dubrovačkom vrtiću, našle u korpi punoj hrvatskih proizvoda, te da se među trista proizvoda našlo i nekoliko "spornih".

Iz kabineta je t-portalu rečeno da su srpske čokoladice nabavljene od firme Žitnjak, koja je u vlasništvu Agrokora, kao i da je prigodni paket, prema deklaraciji, pakovan u Vukovaru i sadrži jednu "spornu" čokoladicu.

"Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je korpa puna hrvatskih proizvoda, što je rezultiralo time da se među tristotine proizvoda našlo i nekoliko "spornih", naveli su iz kabineta Grabar Kitarović.

Kolinda Grabar Kitarović je, povodom Dana dubrovačkih branitelja, grupi dubrovačke dece uz svoju fotografiju podelila i čokoladice iz Srbije.

Hrvatska javnost je o tome saznala nakon što je to na svom Fejsbuk profilu obelodanio jedan roditelj uz fotografiju čokoladice.

"Morao sam ovo da stavim da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo!", naveo je ovaj roditelj, a preneo Dubrovački dnevnik.

Reč je čokoladici sa pirinčem Mony, koju proizvodi Pionir iz Subotice.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva