:

:

TV Most

clock

Septembar 08, 2017   12:05

0

226

Kinezi zainteresovani za ulaganja u "Ikarbus" i druge kompanije

Predstavnici Jin Long grupe rekli su na sastanku da brojne kineske kompanije dolaze da investiraju u Srbiju i da se ekonomska saradnja dve zemlje produbljuje prateći projekat "Jedan pojas, jedan put".

U Srbiji ih, kako kažu, najviše zanimaju potencijali i mogućnosti ulaganja u "Ikarbus", ali i druge kompanije, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ministar Knežević je istakao da su mnogobrojni susreti na najvišem nivou između Srbije i Kine doprineli dobrim političkim odnosima, koji su očigledno doneli dvema zemljama i odličnu ekonomsku saradnju.

On je predstavnicima Jin Long grupe poručio da je u Srbiji poslednjih godina poslovna klima znatno popravljena, kao i da će se, ako se odluče da investiraju, u našoj zemlji dobro osećati.

Knežević je dodao da bi Jin Long grupa svoje proizvode mogla da plasira u Srbiji, regionu, a i šire.

Premijerka Brnabić je istakla i da Srbija ima strateški cilj da postane deo Evropske unije, što znači da i uslove poslovanja prilagođava evropskim standardima.

Srbija, dodaje, već sada ima slobodan pristup evropskom tržištu, brojne sporazume o slobodnoj trgovini, recimo sa Ruskom Federacijom i Belorusijom, preferencijalnu trgovinu sa SAD, strateško partnerstvo sa UAE, sve razvijenije odnose sa Indijom - a to su sve potencijalna tržišta za kompanije koje proizvode u Srbiji.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva