:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Decembar 26, 2017   12:05

0

197

Kinezi snimaju film o Srbiji


Ekipu čini jedanaest članova. Došli su sa dve kamere, dva drona, nekoliko foto-aparata.



„To je naš standard kada se rade dokumentarne emisije. Veoma nam je važno da imamo stručnjake iz svih oblasti televizijskog rada kako bismo napravili što kvalitetniji serijal“, objašnjava Vu Souman, reditelj serijala za Si-Si-Ti-Vi.



U maniru velikih televizija, producentkinja sa Si-Si-Ti-Vi je u Srbiju došla nedelju dana ranije kako bi ispitala teren. Pored Beograda, obišla je još nekoliko lokaliteta u Srbiji i manastire.



„Ja nisam religiozna, ali veoma poštujem religiju. Obišla sam manastire Ravanicu i Studenicu. Freske su me oduševile. Dok sam ih posmatrala razmišljala sam koliko su bili daroviti ljudi koji su ih naslikali pre više vekova“, ističe Monika Li, asistentkinja produkcije.



Kolege sa kineske državne televizije neće ići samo utabanim turističkim stazama. Žele da publici predstave srž našeg života.



„Tako će recimo tokom boravka u Beogradu, pored obilaska Hrama Svetog Save, Muzeja Jugoslavije, Muzeja Nikole Tesle, Kalemegdanske tvrđave, obići i jednu berbernicu, a izrazili su i želju da snime dve poslastičarnice da vide kako mi pravimo slatkiše“, kaže Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.



Zbog velikog interesovanja stranih turista za Srbiju, ove je godine našu zemlju obišlo 155 novinara sa svih meridijana. Snimili su i napisali više od dve i po hiljade reportaža.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva