TV Most - Kinezi mogu da podižu novac na bankomatima u Srbiji
Vesti
Kinezi mogu da podižu novac na bankomatima u Srbiji

20:04, 11.06.2018

|

Izvor: RTS

Svojim junion pej platnim karticama Kinezi u Srbiji od danas mogu da podižu novac na bankomatima Poštanske štedionice. Uskoro će moći da ih koriste i u prodavnicama i na postpej terminalima, najavljuje guvernerka.


Srbija i Kina sve više sarađuju, a imamo i sve više kineskih turista – sami kažu, dva i po puta više početkom ove godine u odnosu na prošlu.


"Razlog zbog kog smo se odlučili na saradnju sa kineskim nacionalnnim kartičnim sistemom je to što se strategija rasta i širenje union peja u svetu zasniva na partnerskim odnosima. Ova kartična mreža ne raste na račun drugih, već tako što pomaže drugima da rastu ustupajući svojim partnerima globalnu prihvatnu mrežu i najsavremeniju tehnologiju", rekla je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.I to, dodala je, bez pretenzija preuzimanja i gašenja nacionalnih kartičnih sistema, što je tipično za internacionalne brendove."Kinezi mene pitaju, ambasadu, zašto kineski junion pej ne može da se koristi u Srbiji i kada će biti u stanju da se koristi. Onda, sutra, ja ću njima reći – već sada možete koristiti kineski juni pejd", rekao je kineski ambasador Li Mančang.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design