:

:

TV Most

Foto: wikipedia

clock

Jun 05, 2018   17:29

0

193

Kinezi formiraju Fond za investiranje u projekte u Srbiji

Predsednik kompanije SINO-RS Đin Frank Li detaljno je izložio ideju formiranja Investicionog fonda za finansiranje projekata u oblasti saobraćaja, energetike, telekomunikacija, poljoprivrede i izgradnje građevinskih objekata koji bi se realizovali u Srbiji uz podršku Šangajske berze.

Li je naglasio da je Srbija prijateljska zemlja Kini i jedna od važnijih država za realizaciju globalne kinseke inicijative "Pojas i put".

Nikolić i članovi Nacionalnog saveta pozdravili su ideju realizovanja projekata kroz vid javno-privatnog partnerstva, a ne klasičnog načina zaduživanja uz zajedničku konstataciju da je neophodno da se vodi računa o pravnim okvirima koji važe u Srbiji, kao i da je za realizaciju ovakvih projekata značajna podrška i saglasnost dveju država.

Sagovornici su predložili da ministarstva usaglase finansijski efikasan i u skladu sa predloženim vremenskim rokovima najrealniji pilot projekat koji bi predstavljao model za realizaciju ostalih projekata sa kineskim partnerima.

Sastanku sa zvaničnicima iz Šangaja prisustvovali su ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predstavnici ministarstava finansija i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva