Vesti
Kinesko-srpski industrijski park u Smederevu na 500 hektara

11:49, 17.07.2017

|

Izvor: Tanjug

Kinesko-srpski industrijski park gradiće se u Smederevu na oko 500 hektara, formiraćemo zajedničko preduzeće koje će se brinuti o ovom projektu, a od septembra radimo na papirologiji i očekujemo da će u 2018. početi da funkcioniše jedan deo parka, rekao je danas ministar privrede Goran Knežević.
Foto Tanjug
Knežević je to poručio nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju i razvoju kinesko-srpskog industrijskog parka sa predsednikom HBIS grupe Ju Jongom, primetivši da postoji iskreno prijateljstvo između srpskog i kineskog naroda, ali i da kontakti koji se vode između najviših predstavnika obe države vode ka najboljim ekonomskim odnosima u korist obe zemlje.

"Imamo odlična iskustva sa kineskim investitorima i želimo da to produbimo na mnogo višem nivou, poput Železare i ove industrijske zone koja će pomoći da kineski investitori sa kvalitetnijim projektima dođu u Srbiju", rekao je Knežević.

Podsetio je da Srbija ima potpisane ugovore o izlasku na tržište od preko milijardu ljudi, te da će na ovaj način moći zajedno da se izlazi na treća tržišta i da se tako podignu ekonomski kapaciteti.

Zamenik predsednika stalnog Odbora Narodnog kongresa Hebej provincije, Fan Zhaobing rekao je da je ovim Memorandumom učvršćena saradnja sa Hestil grupom, ali je i produbljena saradnja preko industrijskog parka koji je sledeći korak ka većim uspesima i rezultatima.

"Nadam se da ćemo sarađivati uspešno i pozitivno, i da će prijateljstvo između naše dve zemlje koje ima istorijsku osnovu nastaviti da se razvija i u budućnosti", naveo je Zhaobing.

Predsedik "Hbis grupe" Ju Jong rekao je da u vezi s kinesko-srpskim parkom najpre treba završiti završiti s Vladom Srbije pitanje zemljišta, zati papirologiju, ocenivši da su potencijali industrijske zone pitanje budućnosti.

"Postigli smo veliki uspeh sa Železarom i mislim da ćemo ako nastavimo ovu vrstu saradnje tako raditi i u budućnosti. Kompanije koje budu deo parka moraće da imaju potencijale u Kini, da imaju želju da investiraju i izvoze i da budu odgovorne u realizovanju investicija", naveo je Jong.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design