:

:

TV Most

Foto: tvmost.info

clock

Avgust 18, 2017   16:03

0

184

KiM: Istraživanje ,,Kakva nas budućnost čeka"

„Tokom ovog istraživanja mi smo analizirali državne organe i javna preduzeća i ustanove Republike Srbije, koja su osnovana od strane Vlade Srbije i jedinica lokalne samouprave u opštinama na severu Kosova i Metohije. Cilj istraživanja je mapiranje tih institucija i ustanova njihovih nadležnosti i usluga koje pružaju građanima, zatim određivanje broja zaposlenih, tamo gde je to bilo moguće utvrditi“, rekla je Marija Milenković, NVO InTER.

„Mi koji živimo ovde treba da uradimo i doprinesemo svojim radom, svako u svojoj oblasti, da se bavimo problemima građana, kako bi život ovde učinili što kvalitetnijim“, istakla je Zlata Radovanović, Kancelarija za KiM.

Prezentaciji su pored predstavnika Kancelarije za KiM prisustvovali brojni predstavnici civilnog sektora i pojedinih institucija sa severa Kosova i Metohije.

Kako je saopšteno na severu Kosova i Metohije javne institucije, ustannove i javna preduzeća Vlade Republike Srbije zapošljavaju oko 12 100 radnika, što zajedno sa njihovim porodicama iznosi oko 40 000 ljudi, odnosno oko 80% stanovništva opština na severu Kosova i Metohije.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva