:

:

TV Most

clock

April 22, 2015   12:05

0

116

Kijev pogoršava situaciju u Donbasu

"Sloboda i demokratija se ne dostižu streljanjem civila na jugoistoku Ukrajine koji govore ruskim jezikom. Demokratija se ne može usaditi artiljerijskim oružjem, etničkim čišćenjem i pomoću stranih instruktora. Trenutno, ukrajinsko rukovodstvo, koje se nalazi pod spoljašnjom upravom ovim se ne bavi, već svojim akcijama samo pogoršava situaciju", rekao je on, a preneo "Sputnjik".

Petrušev je, napominje ruska agencija Tass, komentarisao izjavu ukrajinskog predsednika Porošenka da "rat u Donbasu nije samo rat za nezavisnost Ukrajine, već i borba za slobodu i demokratiju u Evropi i celom svetu".

Prema Petruševu, Kijev prvo treba da prekine rat i nasilje koje su počinile naoružane bande nacionalista, sprovede ustavne reforme i zatim osigura slobodu i demokratiju.

"Ukrajinsko rukovodstvo, koje je pod kontrolom iz inostranstva, sada se ne bavi time i samo pogoršava situaciju svojim akcijama", rekao je Petrušev.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, od sredine aprila 2014. godine kada je započeo vojni sukob na istoku Ukrajine, poginulo je 6.116 ljudi a 15.500 je ranjeno, preneo je Tas s.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva