:

:

TV Most

clock

Avgust 18, 2017   12:05

0

117

Kif: Srbija pouzdan partner po pitanju migrantske krize

Đorđević istakao je da bilateralnu saradnju sa Velikom Britanijom odlikuju tradicionalno prijateljski odnosi i istakao potrebu za intenzivnijom saradnjom, pre svega po pitanju unapređenja sistema socijalne zaštite.

Ministar je rekao da smo otvoreni za sve predloge britanske strane u vezi sa oblastima iz delokruga rada ministarstva u kojima je moguće ostvariti saradnju, navedeno je u saopštenju.

Ambasador Kif istakao je da se Srbija pokazala kao odgovoran i pouzdan partner po pitanju migrantske krize i da svi preduzeti koraci u cilju zbrinjavanja i obezbeđivanja zaštite migranata u tranzitu, pokazuju ozbiljnost Srbije kao države koja je spremna da odgovori na savremene izazove krize.

Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbije može da očekuje dalju podršku Velike Britanije u vezi sa rešavanjem problema izazvanih mešovitim migracionim tokovima.

Posebno je istaktuto da će u narednom periodu zajednički fokus biti na intenziviranju saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti, podizanju svesti i preventivnim merama za sprečavanje nasilja u porodici, jačanju inkluzivnih mera za socijalizaciju svih društveno osetljivih grupa, uz podsticajne mere zapošljavanja, zaključuje se u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva