:

:

TV Most

clock

Oktobar 04, 2017   12:05

0

194

Kif: Srbija ima velike mogućnosti za razvoj rudarstva

"Srbija ima puno mogućnosti, bio sam pre nekoliko danas u Loznici i video projekat Jadar. Srbija zaista ima velike mogućnosti", naglasio je Kif na sedmoj Međunarodnoj konferenciji o mineralnim resursima u Srbiji "Pokretačka snaga za ekonomski razvoj".

Kif je pozdravio predstavnike britanskih kompanija na tom skupu izrazivši nadu da će njihova poseta doprineti razmeni iskustava sa kolegama iz Srbije.

Kif kaže da Velika Britanija nastavlja da pruža podršku Srbiji u cilju poboljšanja poslovne klime i unapređenja trgovinskih odnosa dve zemlje.

Istakao je da Velika Britanija u sektoru rudarstva ima prestižno svetsko iskustvo i najmoderniju tehnologiju i opremu u rudarskom sektoru.

"Industrijska revolucija je inicirana zahvaljujući preimućstvu koju je imala Velika Britanija", naveo je ambasador dodajući da je Velika Britanija uspela da iskoristi prirodne rezerve minerala i da je tako nastala svetski priznata rudarska industrija.

Kif kaže da su britanske kompanije u tom sektoru veoma napredne, kao i da obezbeđu i kolsanting i usluge, bezbedan transport, odgovarajuću opremu, marketing i pravilno zatvaranje rudnika.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva