:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2017   12:05

0

182

KFOR i KP sproveli trening o zaštiti životne sredine


Događaju je prisustvovao italijanski ambasador na Kosovu Nj. E. Pjero Kristoforo Sardi i generalni direktor Policije Kosova, pukovnik Špend Madžuni.  


 


Kako se navodi u saopštenju KFOR-a, trening o žaštiti životne sredine počeo je 4. septembra i sproveden je od MSJ Specijalne jedinice za zaštitu životne sredine, posebno poslate od italijanskog Generalštaba u cilju obučavanja policije Kosova u borbi protiv krivičnih dela i eksploatacije životne sredine. 


Kurs je bio usredsređen na različite aspekte, kao što su interakcija između ljudi i životne sredine, uticaj zagađenja životne sredine na ljude i ishranu, međunarodne organizacije u vezi sa zaštitom životne sredine, praktičnim aktivnostima, protokolima, sporazumima, konvencijama i međunarodnim propisima koji se odnose na prevoz opasnih materija. 


Krivična dela protiv životne sredine izazivaju ogromnu štetu  u smislu ekoloških i ekonomskih uticaja u regionu. KFOR, u bliskoj koordinaciji sa kosovskom policijom i u skladu sa svojim mandatom će uložiti sve moguće napore da doprinese sprečavanju bilo kakvih neovlašćenih aktivnosti i normalizovanju situacije, zaključuje se u saopštenju.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva