:

:

TV Most

Foto: Foto> telegrafi.com

clock

Jun 10, 2015   12:05

0

189

Keljmendi pušten iz policije

Keljmendi je za TV Klan Kosova rekao da je "policija Kosova napravila spektakal" i dodao da su ga u policiji pitali "o jednom studentu sa Univerziteta AAB".

On je potvrdio da je bio u Kosovskoj Mitrovicu na sahrani Ise Boljentinca, a da je "za njega, kao profesora Univerziteta, taj čin Specijalnih jedinica policije Kosova sraman politički čin".

"Takav spektakl policije Kosova sa psima i toliko naoružanja i neverovatno privođenje i potom dovođenje do zatvora u Prištini, u deo za teška krivična dela i terorizam, samo da bi me pitali da li znam studenta iz AAB, je neshvatljivo i sramno od strane MUP- a Kosova", rekao je Keljmendi.

Keljmendi je profesor Univerzitetu AAB u Prištini.

Ranije danas kosovska policija je potvrdila da je Keljmendi sa još trojicom "zaustavljen tokom popodneva" i navela da je u toku njihovo ispitivanje za "jedan slučaj koji policija istražuje".

"Informacija koja je objavljena u nekoliko medija da je nalogodavac hapsenja Muhameta Keljmendija ministar MUP nije tačna, a policija Kosova preduzima sve aktivnosti u skladu sa zakonskim ovlasćenjima koje ima u koordinaciji sa tužilastvom", piše u saopštenju.

Dodaje se da je policija identično postupila i u ovom slučaju, da je "jedan od onih koje je zaustavila i Keljmendi koji se u policiji nalazi u svojstvu svedoka".

U saopštenju policije se zaključuje da je još troje lica privedeno na ispitivanje u redovnim policijskim procedurama.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva