Vesti
Keleminec ponovo palio primerke "Novosti"

13:19, 12.09.2017

|

Izvor: RTS, portalnovosti.com

Predsednik proustaške Autohtone – Hrvatske stranke prava drugi put za deset dana palio je primerke srpskog nedeljnika "Novosti". Keleminec se ponovo obrušio na Milorada Pupovca, izdavača "Novosti", protiv koga je podneo krivičnu prijavu.
Keleminec je ovaj put spalio dva primerka, a akciju je izveo povodom krivične prijave koju je zbog "podsticanja na terorizam i širenja nacionalno-etničke mržnje" podigao protiv izdavača Novosti, prenosi taj srpski nedeljnik.

Kako je potvrdio novinarima, zbog gotovo identične akcije koju je na istom mestu izveo pre deset dana, policija ga je pozvala na razgovor tokom kojeg ih je obavestio da Novosti nije palio na javnoj površini, već u "prigodnoj kantici".

Skup na kom se okupilo deset Keleminčevih pristalica prošao je bez uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni", s kojim je, doduše, završen A–HSP-ov poziv novinarima na konferenciju za medije.

Keleminec se ponovo obrušio na Milorada Pupovca, izdavača Novosti, protiv kojeg je podneo krivičnu prijavu.

"Ja sam patriota koji je 1991. branio Hrvatsku, a Pupovčeva strana nas naziva ustašama. Prvo se sprovodio "SANU 1", a sada se preko Pupovca sprovodi "SANU 2"... Zadnji put smo spalili Novosti jer naslovnice "Lepa naša lepo gori" i "Žarimo i palimo" predstavljaju teroristički čin i širenje nacionalno-etničke mržnje. Zbog toga smo danas podneli krivičnu prijavu", rekao je Keleminec.

Prema njegvoim rečima, spaljivanje je bila poruka vlasti u Hrvatskoj da prestane da finansira Novosti jer to "nije list srpske manjine, nego Novosti od Feralovaca koji su uvijek bili protiv hrvatske države".

"SDSS i SNV hrvatsku državu i narod proglašavaju genocidnim i tvrde da je Hrvatska zločinačka... sramota je od Plenkovića da koalira s osobom koja mrzi Hrvatsku i naše pozdrave, ali nisu mu mrske naše kune", dodao je on.

"Ja se policije, zakona i pravde ne bojim. Ali sprovoditi velikosrpsku politiku koju traži "mali Slobo Dačić" (Ivica Dačić) koji je bio desna ruka Miloševiću u agresiji... Ako oni mene zbog toga budu progonili, ja ću biti sretan", rekao je Keleminec uz napomenu kako i sam ima "prijatelje Srbe".

Jednom od njih, Nikolu Krklješi kojeg je predstavio kao penzionisanog novinara iz Rijeke, prepustio je i reč.

"Nakon prvog spaljivanja na ovome mestu doneo sam odluku da dođem iz Zagreb i dam svoju podršku onima koji pale nedeljnik Novosti... Ovo što Novosti pišu ne ide u prilog srpskom narodu ni Rijeci ni drugde, ali ni hrvatskom narodu", dodao je Keleminčev simpatizer.

Iako je i današnji skup A-HSP-a obezbeđivala policija koja je snimala čitav događaj, nije intervenisala pa je Keleminec, ovaj put uz pomoć Krklješa, još jednom neometano obavio spaljivanje, zaključuje se u tekstu magazina SNV-a.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design