Vesti
Kelebija: Albanci švercovali 20 kg marihuane

18:28, 12.01.2018

|

Izvor: RTV

Zajedničkom akcijom carine i policije u popodnevnim časovima, na izlazu graničnog prelaza Kelebija, otkriven je tovar od 20 kilograma marihuane, samo dva dana nakon slične zaplene na Batrovcima.
Foto: Tanjug, arhiva


Droga je otkrivena u automobilu albanskih registarskih oznaka koji se za redovnu kontrolu prijavio na izlazu graničnog prelaza Kelebija.
U automobilu su se pored vozača nalazila još dva putnika, sva trojica mladići od 20-ak godina, albanski državljani. Oni su službenicima na prelazu rekli da su se iz Albanije turistički uputili u Češku na vikend.Kako na graničnom prelazu Kelebija nije bilo uslova za detaljan pregled automobila, carinski službenici su vozilo dopratili do graničnog prelaza Horgoš i podvrgli ga pregledu na mobilnom skeneru.Analizom slike uočene su nepravilnosti u prostoru iza zadnjeg sedišta.''Čak i iskusni carinici su bili zatečeni činjenicom da je bunker iza naslona zadnje klupe imao ugrađen posebno napravljen sistem za otključavanje, što znači da se radi o profesionalnim krijumčarima. Uspeli smo, međutim, da nakon skidanja naslona sedišta otključamo mehanizam specijalno napravljenog bunkera, kada se pred nama ukazao tovar droge koja liči na marihuanu. Interesantno je da je ceo tovarni prostor bio obložen olovnim pločama koje su krijumčari postavili verovatno verujući da će one zavarati skener'', kaže šef subotičkog mobilnog tima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina Svetislav Nakarada.On dodaje da je merenje otkrivenog narkotika u toku, te da će se tačna količina znati nakon uviđaja.Podsetimo da su carinici u saradnji sa policijom pre samo dva dana na izlazu graničnog prelaza Batrovci takođe zaplenili 20 kilograma marihuane sakrivene u rezervoaru, braniku i rezervnom točku jedne ''škode superb''.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design