:

:

TV Most

clock

Decembar 11, 2017   12:05

0

199

Katar obeležio Dan državnosti


"Naše diplomatske aktivnosti usmerene su na postizanje prijateljskih veza sa svim zemljama, a Srbija tu zauzima posebno mesto. Želimo bolje veze i saradnju u našoj politici radi društvenog, ekonomskog i socijalnog prosperiteta", rekao je El Tani.



Ambasador je naveo da se Katar suočava sa nepravednom blokadom koja "krši sve međunarodne norme", te da u svom odgovoru primenjuje razumne i uzdržane poteze.



"Katar ceni neutralni stav Srbije koji poziva na dijalog i ja želim da istaknem da smo otvoreni za pregovore kako bi se naša situacija rešila, ali pod uslovom poštovanja i uvažavanja", rekao je El Tani.



Ambasador je istakao da je primetan napredak Srbije i intenzivnija saradnja sa Katarom.



Svečanosti povodom obeležavanja Nacionalnog dana Katara prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, predstavnici diplomatskog, političkog i javnog života.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva