Vesti
Karl Bilt u Mitrovici odao počast Oliveru Ivanoviću

17:38, 23.02.2018

|

Izvor: Tanjug

Švedski političar i diplomata, koji predvodi delegaciju Evropskog saveta u poseti Kosovu i Metohiji, Karl Bilt, boravio je u Kosovskoj Mitrovici, gde je odao počast kraj danas postavljene spomen ploče ubijenom srpskom političaru Oliveru Ivanoviću.


Nakon toga Bilt je na tviteru objavio fotografiju kraj spomen ploče Ivanoviću, uz poruku: "Ovde je Oliver Ivanović ubijen 16. januara. Prava tragedija. Kao posledica toga oseća se da je celokupna situacija u gradu uzdrmana i neizvesna".Bilt, koji je, inače čest na Tviteru, objavio je i fotografiju iz šetnje gradom, uz koju je poručio: "Zanimljivo je prošetati Severnom Mitrovicom, slušati posmatrače i aktiviste u podeljenom gradu".
Takođe, Bilt je na ovoj društvenoj mreži objavio i fotografiju Mosta na Ibru koji Kosovsku Mitrovcu deli na severnu, u kojoj su pretežno Srbi, i južnu stranu, u kojoj pretežno žive Albanci."Prelepi most preko Ibra u Mitrovici koji je finansirala EU. Ali, on je i dalje blokiran na kraju. Drugi mostovi su, inače, otvoreni", napisao je Bilt.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design