Vesti
Karić: Srbija lokomotiva regiona

20:26, 23.10.2017

|

Izvor: RTS

Predsednik BK grupacije i Udruženja industrijalaca Srbije Bogoljub Karić ocenio je da je Srbija lokomotiva razvoja celog regiona.
Foto RTS


"Danas više ne važi da moramo da uskočimo u poslednji vagon ili voz. Srbija je lokomotiva koja vuče čitav region za sobom ka EU. Možemo da budemo ponosni da smo uspeli za par ovih godina da potpuno promenimo sliku i privredu", rekao je Karić na 17. Ekonomskom samitu Srbije pod nazivom "Mapa puta ka unapređenju konkurentnosti".
Srbiju danas više ne zaobilaze najveće kompanije iz Evrope i sveta, već naprotiv, dolaze u našu zemlju zato što je ona stabilna i kvalitetna država, rekao je Karić.Srbija, dodao je, ima i kvalitetnu radnu snagu.Prema njegovom mišljenju, potrebno je u Srbiji podstaći privatni biznis, više porodičnih preduzeća, kao što je slučaj u Italiji ili Nemačkoj, gde su ona stub privrede.Upitan da li je i dalje zainteresovan za kupovinu PKB-a, Karić je rekao da polaže veliku nadu u srpsku poljoprivredu.Za njega je to, kaže, "fabrika bez krova" koji bi u Srbiji godišnje mogla da proizvede milijarde evra."Zainteresovan sam za sve što može da pokrene razvoj naše zemlje, za izgradnju jeftinih stanova, razvoj agroindustrije, a spreman sam da stavim na raspolaganje svoje iskustvo u korist zemlje", zaključio je Karić.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design