:

:

TV Most

Foto: naslovi.net

clock

April 09, 2016   12:05

0

117

Karamarko pozvao Srbe i Jevreje na komemoraciju

On je poziv uputio putem Fejsbuka, u poruci pod naslovom "Ujedinimo se u poštovanju prema žrtvama", prenosi Hina.

"Osuda svake vrste totalitarizma i poštovanje prema svim žrtvama, odluke su oko kojih se mora ujediniti hrvatsko društvo. Zato osuđujem svaki pokušaj da se preko pijeteta prema žrtvama totalitarnih sistema unose nove podele među hrvatskim građanima", napisao je Karamarko na svom Fejsbuk profilu.

On je pozvao sve one koji su najavili bojkot komemoracije u Jasenovcu da još jednom razmisle o svojoj odluci i da im poštovanje prema žrtvama i ponovljena osuda totalitarnog režima budu važniji od "jeftinog dnevnog politikantstva čiji učinci ionako ne traju duže od dva ili tri dana".

Predstavnici Jevreja u Hrvatskoj odlučili su pre nekoliko dana da "zbog relativizacije ustaštva" bojkotuju centralnu komemoraciju u Jasenovcu, najavljujući d aće u skladu sa jevrejskom tradicijom organizovati sami, preneo je riječki Novi list.

Ovaj riječki dnevnik piše da će Jevreji ove godine bojkotovati tradicionalnu komemoraciju žrtvama jasenovačkoga logora 22. aprila, u znak nezadovoljstva lošom saradnjom sa Spomen područjem Jasenovac te kao znak protesta protiv "relativizacije i revitalizacije ustaštva" u Hrvatskoj.

Nakon Koordinacije jevrejskih opšina, bojkot ovogodišnje komemoracije žrtvama logora Jasenovac najavila je i Verska zajednica Bet Izrael u Hrvatskoj, prenela je Hina.

Juče je i Srpsko narodno veće donelo jednoglasnu odluku o neučestvovanju na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac i time se priključilo odluci koju je već donela Koordinacija jevrejskih opština u Hrvatskoj.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva