:

:

TV Most

clock

Decembar 19, 2015   12:05

0

113

Karamarko: Ne mogu da prihvatim ponudu Mosta

Tomislav Karamarko je već posle 15 minuta napustio sastanak s čelnicima Mosta i Socijaldemokratske partije (SDP) koji je počeo u 19.00, a na kojem je trebalo da budu definisane pozicije mandatara i ministara u novoj vladi.

"Nismo potpisali blanko papir u kojem se nudi podela ratnog plena i raspodela mesta među pobedničkim strankama, a da se ne zna ime mandatara", rekao je Karamarko novinarima okupljenim ispred sedišta Mosta u Zagrebu.

Dodao je da nije mogao da potpiše takav papir i da je problem u koaliciji s SDP-om, koji je, kako je rekao, kao stranka koja je u poslednje četiri godine bila na vlasti, odgovorna za osiromašenje Hrvatske.

Rekao je i da je to jednoglasna odluka predsedništva stranke.

Most nezavisnih lista, bez čije podrške nije moguće formiranje vlasti u Hrvatskoj, ponudio je vodećim strankama u zemlji formiranje vlade koju bi vodila konsenzusom izabrana neutralna osoba ili predstavnik Mosta.

Lideri leve koalicije "Hrvatska raste" koju vodi SDP Zorana Milanovića i lideri desne Domoljubne koalicije na čelu s HDZ-om Tomislava Karamarka o tome su morali da se izjasne do trojnog sastanka u 19 časova.

Još se ne zna kakva je odluka SDP-a, koju je uoči trojnog sastanka donelo predsedništvo stranke.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva