Vesti
Kancelarija za KiM:Sprečite pokušaje zastrašivanja srpskog naroda

13:12, 14.09.2017

|

Izvor: TV Most

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije protestuje zbog privođenja članova Crvenog krsta Kosova i Metohije i upada policije u njegove prostorije, i upozorava da zloupotreba humanitarnih pitanja u političke svrhe nikome ne može doneti dobro.
"Naglašavamo da je u ovom trenutku važno spustiti tenzije na Kosovu i Metohiji, jer sinoćna akcija policije širom naše južne pokrajine ima najmanje veze sa Srbima i radom jedne humanitarne organizacije" navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ova sramna akcija je deo obračuna starih i novih političkih struktura u Prištini i unutaralbanskog sukoba, koji je posledica tranzicije vlasti u privremenim institucijama samouprave.

To je česta reakcija onih koji izgube i odlaze sa vlasti, ali to će albanski političari morati da reše među sobom. Za nas je najvažnije da se obezbedi mir, sigurnost i bezbednost naših građana na Kosovu i Metohiji i na tome ćemo snažno insistirati.

Zahtevamo od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da spreče pokušaje zastrašivanja srpskog naroda i ugrožavanja egzistencije socijalno ugroženih građana, stoji na kraju saopštenja.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design