:

:

TV Most

clock

Februar 13, 2018   12:05

0

197

Kancelarija za KiM: Istina se ne sme povlačiti pred laži i zlom


"Šest puta oskrnavljena spomen-ploča nestalim novinarima Đuri Slavuju i Slavku Pereniću svedoči da je tradicija zataškavanja zločina sveprisutna na Kosovu i Metohiji i da slavljenje terorista nema nameru da ustupi mesto empatiji i elementarnoj pristojnosti u odnosu prema žrtvama", navodi se u saopštenju kancelarije za KiM.



Dalje se dodaje da,ovoga puta, ne samo da je uništena ploča koju iz godine u godinu uporno popravljaju i postavljaju njihove kolege, već su vandali, na mestu zločina, morali da reči skrnavljenje daju sasvim novi smisao, ostavljajući umesto spomenika razasute kosti.



Kultura sećanja odneće, bez sumnje, pobedu nad nekulturom zataškavanja zločina, i odgovornima za otmicu Đure Slavuja i Slavka Perenića biće suđeno pre ili kasnije.



"Uvereni smo da će, koliko god puta da bude rušeno, kolege Slavuja i Perenića spomen-obeležje podizati iznova i iznova, jer istina i dobro se ne smeju povlačiti pred laži i zlom", ističe se u saopštenju.



Kancelarija za Kosovo i Metohiju se u tuzi i gnušanju danas pridružuje novinarima i svim pristojnim ljudima na Kosovu i Metohiji.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva