:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 18, 2015   14:52

0

152

Kancelarija: Sporazumi ne vode ka nezavisnosti

U reagovanju na izjavu kosovskog premijera Ise Mustafe da bi proces normalizacije trebalo da bude okončan priznavanjem nezavisnosti Kosova od Srbije, Kancelarija za KiM saopšava da bi Mustafi bilo bolje da pokaže veću agilnost u rešavanju nagomilanih socio-ekonomskih problema na KiM.

"Stalnim ponavljanjem iste floskule Mustafa nepotrebno podiže tenzije i komplikuje atmosferu koja treba da bude konstruktivna da bi normalizacija odnosa izmedju Republike i Pokrajine išla u dobrom smeru", navodi Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Kosovski premijer Mustafa danas je u susretu sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, rekao da Priština radi na konrektnim pitanjima koja vode normalizaciji odnosa sa Beogradom i uklanjanju prepreka za evropske integracije, javljaju kosovski mediji.

Nedavno postignut sporazum o pravosudju izmedju Beograda i Prištine je deo procesa normalizacije odnosa, rekao je Mustafa.

Kosovski premijer je ocenio i da bi proces normalizacije trebalo da bude okončan priznavanjem nezavisnosti Kosova od strane Srbije.

Mustafa je Hanu rekao i da se kosovske institucije angažuju da vrate gradjane koji su ilegalno migrirali i dodao da će se za njih stvoriti uslovi kroz ekonomski razvoj, prenose pristinski mediji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva