:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 17, 2018   13:51

0

170

Kanada zainteresovana za saradnju u oblasti infrastrukture


"Naše dve zemlje ostvaruju kontinuirani napredak u bilateralnoj saradnji, pre svega u ekonomskim odnosima. Srbija je danas politički i finansijski stabilna zemlja otvorena za saradnju u infrastrukturnim projektima, vazdušnom saobraćaju, ali i zajedničkom radu na poboljšanju položaja žena u Srbiji. Zahvalni smo vam na podršci i pomoći koju nam pružate, s obzirom na iskustvo u ovoj oblasti", rekla je Mihajlovićeva.




Potpredsednica Mihajlović dodala je da Srbija završava Koridor 10 i kreće u realizaciju novih infrastrukturnih projekata, istakavši kao najviše prioritete izgradnju auto-puteva Niš-Merdare-Priština i Sarajevo-Beograd, kao i rekonstrukciju brze pruge Beograd-Budimpešta i rehabilitaciju pruge Niš-Dimitrovgrad.



Keti Čabo istakla je da je Kanada zainteresovana za saradnju u oblasti infrastrukture, rekavši da poseduju ekspertizu kada su javno-privatna partnerstva u pitanju.



"Projekti koje realizujete su za svaku pohvalu, kao i rezultati koje ste postigli na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja. To je dobar signal za investitore. Zainteresovani smo za saradnju, imajući u vidu projekte koje ćete realizovati u narednom periodu", rekla je Čabo.



Na sastanku je bilo reči i o unapređenju vazdušnog saobraćaja. Dve zemlje potpisale su Sporazum o vazdušnom saobraćaju u maju ove godine i u planu je uspostavljanje direktne avio linije.



Sagovornice su se složile i da je rodna ravnopravnost pitanje od najvišeg značaja.



"U Kanadi je rodna ravnopravnost prioritet. Srbija je uradila puno na tom polju, želim da za vreme svog mandata ovde budem snažan zagovornik i podrška u tom procesu. Rodna ravnopravnost nije samo pitanje ljudskih prava, već i pitanje ekonomije, jer su žene ogroman privredni potencijal", rekla je Čabo.



Potpredsednica vlade poklonila je ambasadorki Čabo pirotski ćilim, ručni rad koji prezentuje srpsku kulturnu baštinu i koje su izradile žene sa sela, u okviru zajedničke inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", saopštio je Kabinet ministarke Mihajlović.




 


Izvor: Tanjug,RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva