:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2018   12:05

0

140

Kampanja za Beograd "na leru", liste se još prijavljuju


Iako je kampanja "startovala" 15. januara, za sad uglavnom "ide" na društevenim mrežama i preko zvaničnih saopštenja, nešto manje na terenu.




Izborne liste koje su do sada proglašene su: Izborna lista broj 1 "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd"; izborna lista broj 2 "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka"; izborna lista broj 3 "Ivica Dačić - Socijalisticka partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS)"; izborna lista broj 4 "Da oslobodimo Beograd - Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka (NOVA) i Zelena ekološka partija - Zeleni (ZEP - Zeleni)"; izborna lista broj 5 "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik" i

izborna lista broj 6 Grupa gradana "Šta radite bre - Marko Bastać".



Prva lista koju je GIK proglasila za predstojeće beogradske izbore je "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!", a nosilac liste je profesor Medicinskog fakulteta i direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić.



Među kandidatima za odbornike na toj listi preovlađuju profesionalci, nestranačke i javne ličnosti iz različitih oblasti, poput balerine Aje Jung, direktorke Narodnog muzeja Bojane Borić Brešković, direktora Muzeja savremene umetnosti Slobodana Nakarade, glumci, bivši sportisti. . .



Prvi na listi SRS je predsednik stranke Vojislav Šešelj, a kandidat za gradonačelnika je predsednik beogradskog odbora radikala Miljan Damjanović.



Na listi SPS-a i Jedinstvene Srbije biće ministar energetike, koji je i kandidat za gradonačelnika, Aleksndar Antić, a među prvima na listi su i predsednik Gradskog odbora SPS Nikola Nikodijević, advokat Toma Fila, glumica Jelica Sretenović.



ÄŒetvrtu izbornu listu čini koalicija okupljena oko DS, njihov kandidat za gradonačelnika je lider DS Dragan Šutanovac, a prva na listi je prof. dr Vesna Rakić-Vodinelić.



Učešće na beogradskim izborima najavio je i bivši gradonačelnik Dragan Đilas kojeg su podržali Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Srbije Borka Stefanovića i Pokret za preokret Janka Veselinovića.



Njihova lista zvaće se "Dragan Đilas - Beograd oldučuje, ljudi pobeđuju".



Kako su najavili, potpise će početi da prikupljaju u sredu, a u četvrtak i da listu podnesu GIK-u.



Na beogradske izbore zajedno će pokreti "Dosta je bilo" i "Dveri", a njihova lista nosiće naziv "Da ovi odu, a da se oni ne vrate".



Od juče potpise za učešće na beogradskim izborima prikupljaju Inicijativa "Ne davimo Beograd" i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), a sutra sa prikupljanjem potpisa počinje i Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića.



Prvi na listi POKS-a biće nekadašnji gradonačelnik Beograda Vojislav Mihailović.



U izbornu trku će i Demokratska stranka Srbije, čiji će kandidat za gradonacelnika, ukoliko budu išli sami, biti predsednik stranke Miloš Jovanović, a samostalno će na izbore i Liberalnodemokratska partija, Zelena stranka, kao i Luka Maksimović, poznatiji kao Beli Preletačević.



Lista koju predvodi Preletačević nosiće naziv "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad".



Nadleži su pozvali građane Beograda, ali i Aranđelovca, Sevojna i Bora, gde će se istog dana održati lokalni izbori, da provere da li su upisani u birački spisak.



Na beogradskim izborima 4. marta, pravo glasa imaće oko 1,6 miliona birača, na oko 1.183 biračkih mesta.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva