Vesti
Kampanja pred drugi krug izbora za predsednike opština na KiM

10:33, 13.11.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Na Kosovu i Metohiji počela je kampanja pred drugi krug izbora za predsednike 20 opština, među kojima su Klokot i Parteš/Pasjane, sa srpskom većinom. Predizborna kampanja traje do petka u ponoć.
Parteš, Foto: RTV Puls


U opštini Parteš/Pasjane, nakon odluke Panela za žalbe, Centralna izborna komisija će izbore ponoviti u celosti. I za predsednika opštine i odbornike  skupštine. 
Izbori će biti održani 19. novembra. Kampanja traje pet dana.Drugi krug izbora biće organizovan u Prištini, Đakovici, Gnjilanu, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kosovskoj Kamenici, južnom delu Kosovske Mitrovice, Obiliću, Orahovcu, Podujevu, Prizrenu, Štimlju, Suvoj Reci, Uroševcu, Vučitrnu i Mališevu.Drugog kruga biće i u opštini Klokot. Kandidati su Strahinja Spasić i Božidar Dejanović. U deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, Srpska lista dobila je najviše glasova. Nakon prvog kruga dobila je predsednike opština u osam. U preostale dve ima svog kandidata za opštinskog predsednika. U Klokotu je to Strahinja Spasić a u Partešu Dragan Petković.Predizborna kampanja traje do petka u ponoć. Na Kosovu i Metohiji ima 38 opština.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design