:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2018   12:05

0

154

Kamen temeljac za opremanje industrijske zone u Preševu

Projekat vredan 28,8 miliona dinara u partnerstvu finansiraju Ministarstvo privrede i opština Preševo, od čega je učešće Ministarstva 14,22 miliona.
Stevanović je ukazao da je 2016. završen zajednički projekat izgradnje infrastrukturne instalacije u toj industrijskoj zoni, vredan 12,5 miliona dinara, a danas se svečano obeležava nastavak partnerskog ulaganja u zoni u Preševu.
"Na ovom prostoru će se obezbediti osnovna infrastruktura, dovešće se voda, optika, struja. Preševo će po završetku ovog projekta, i ostalih koje realizujemo sa lokalnom samoupravom, biti atraktivnije za investitore", istakao je Stevanović. 
Dodao je da je lično ponosan i što će se, kroz jedan od programa Ministarstva privrede, u Preševu sufinansirati i rekonstrukcija osnovne škole "Dituria" u ovoj opštini. Vrednost tog projekta je, navodi, 32 miliona dinara, a Ministarstvo privrede će učestvovati sa nešto više od 13 miliona, dok će ostatak finansirati lokalna samouprava.
Stevanović je dodao i da će Ministarstvo sufinansirati i izradu projektno tehničku dokumentaciju za transfer stanicu za čvrsti otpad iznosom od 2,5 miliona dinara.
Svi ti projekti su, ističe Stevanović, deo politike Vlade Srbije da se ozbiljno pozabavi jugom zemlje.
 
"Cilj nam je da sve opštine na jugu Srbije, po realizaciji projekata budu atraktivnije investitorima. Rast privrede i ekonomija - to su teme kojima želimo da se bavimo i mislim da ćemo mnogo uraditi za građane Preševa. Nema više prostora za teme oko kojih ne možemo da se dogovorimo, ovo su životne stvari, budućnost i perspektiva i jako sam ponosan na lokalno rukovodstvo koje razume i prati politiku Vlade Srbije", rekao je Stevanović.
Arifi: Dan radosti za Preševo 
Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi zahvalio je Vladi Srbije, Ministarstvu privrede i državnom sekretaru Stevanoviću, ističući da je danas za tu opštinu dan radosti, jer je projekat izgradnje industrijske zone započet pre 11 godina.
"Za nas se ova Odiseja od 10-ak godina ovom prilikom završava. Uskoro ćemo imati kompletnu infrastrukturu koja će biti na raspolaganju lokalnom biznisu, sa kojim smo već u pregovorima. Ovako stvaramo ekonomsku perspktivu za mlade", rekao je on.
Arifi je rekao da je industrijska zona projekat za dobrobit građana i da je to rezultat razumevanja sa Vladom Srbije na terenu.
"Možemo svašta da kritikujemo, ali treba da budemo i takvi junaci da pohvalimo ono što je dobro i to utiče na život naših građana", rekao je on.
Stevanović i Arifi su nakon polaganja kamena temeljca obišli i fabriku Solid u Preševu, koja će u narednih godinu dana zapošljavati oko 200 ljudi iz te opštine.
Stevanović je naveo da je fabrika otvorena u hali koja je pripadala firmi koja je u stečaju, i da je rezultat zajedničkog truda države i lokalne samouprave, ali i strpljenja investitora.
"Država će podržati ovu fabriku, jer bi ovde trebalo da radi oko 200 ljudi, da dobijaju platu i žive pristojan život", rekao je on.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva