:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2017   12:05

0

129

Kako će se rangirati kandidati za profesionalne vojnike?

Jovan Krivokapić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da kasarne dobijau brojne pozive i da su učestali kontakti sa potencijalnim kandidatima na društvenim mrežama.

Naveo je da je to dobra prilika za devojke i mladiće koji su odslužili vojni rok i koji imaju manje od 30 godina.

"Neophodno je da dobro pročitaju konkurs", ističe Krivokapić.

Kada odluče za koje mesto će da se prijave, kandidati 30. juna popunjavaju i predaju prijavu. Selekcija se sastoji iz tri dela. Prvi deo čine lekarski pregledi i provera fizičkih sposobnosti, drugi deo je psihološka procena a treći deo čine medicinski pregledi.

"Selekcija i dinamika biće objašnjena kandidatima kad budu došli", istakao je Krivokapić.

Dodao je da se konkurs ove godine razlikuje jer je procedura z natno jednostavnija. Komisije će u svih 34 grada rangirati najbolje prema tri kriterijuma – školskoj spremi, psihološkoj proceni i zdravstvenim pregledima. Već na jesen očekuje se potpisivanje prvih ugovora. Kandidati koji ne budu izabrani novu šansu imaće u septembru.

Govoreći o međunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije, Krivokapić je rekao da je završena vežba "Slovensko bratstvo" u Belorusiji i da je u toku "Platinasti vuk" u bazi "Jug" kod Bujanovca.

Jovan Krivokapić je rekao da sve vežbe imaju isti cilj, a to je unapređenje sposobnosti. Istakao je da naši vojnici rade po istim taktikama i procedurama kao i ostali na rešavanju zadataka.

Kada je reč o situaciji na granici u vezi sa migrantskom krizom, Krivokapić kaže da je situacija bolja i da se registruje desetak ilegalnih prelazaka dnevno.

Ono što je i dalje prioritet zajedničkih snaga vojske i policije, kaže Krivokapić, jeste borba protiv krijumčarenja migranata.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva