:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Jul 02, 2018   12:30

0

187

"Kafe ćerka" na festivalu monodrame


Ona je na sceni Ivet Vong, devojka mešovitog porekla. Dugo čuva majčinu tajnu o korenima i gaji svoj san da postane lekar prkoseći preprekama koje joj donose koreni.



"Komad je zasnovan na istinitoj priči političarke, senatorke Eve Kvon Dajk koja je rođena u malom mestu pedesetih godina prošlog veka. Otac joj je bio Kinez majka Kri Indijanka. Zbog toga je morala od detinjstva da se bori da bi uspela. Dirnula me njena sudbina i potrudili smo se da prenesemo na scenu njen put do uspeha i povratka korenima", kaže reditelj Vern Tisen.



Prezrivi pogled na ljude druge boje, vere i nacije osiromašuje, pokazuje to sjajno ovaj komad. Podsticaji kulturnoj razmeni, predstave, izložbe, poput ove, kanadskih pozorišnih plakata prevodi knjiga, obogaćuju.



"Kulturne veze su jako važne jer pokazuju, recimo s naše strane, elemente multuikulturalnosti Kanade kjoje su zanimljive vama, jačaju saradnju u drugim oblastima, a ne zaboravimo u Kanadi je i velika dijaspora iz Srbije", kaže Kati Čaba, ambasadorka Kanade u Beogradu.



"Uključeni smo i u promociju srpskog pozorišta u Kanadi. Stvorili smo mostove i nadamo se nastavku saradnje", poručuje producent Barbara Tolevski.



Na potezu su naši umetnici.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva