:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Jul 17, 2018   14:22

0

165

Juventus za dan prodao pola miliona dresova Ronalda


Ako je poznato da je cena originalnog dresa 137,45 evra (sa popustom u online Juventusovoj prodavnici, mada ima i nešto jeftinijih), prostom računicom dolazi se do bruto zarade od 71,2 miliona evra, što će reći da je za jedan dan Juventus, maltene, isplatio Ronaldov transfer.




Odluka Juventusa i partnera italijanskog fudbalskog giganta Exor-Fiat da odreši kesu da bi platio Kristijana Ronalda Real Madridu 100 miliona evra i da Portugalcu isplati 120 miliona evra za četiri godine ugovora, pokazala se kao jedan od najboljih biznis planova torinske "Stare dame".



I dok pojedini navijači Real Madrida spaljuju Ronaldove dresove (nešto slično kada su navijači Klivlenda spaljivali dresove Lebrona Džejmsa), a Real Madrid je "otpratio" Ronalda na svim društvenim mrežama, dotle je u Italiji prava pomama za Ronaldovim novim dresom.



Reč je o neto zaradi, ali ako uzmemo da Juventusu od dresa ostaje "čistih" 80 evra, dolazi se do sume od 44,6 miliona evra.



Prema nezvaničnim informacijama, u Juventusovoj prodavnici u Milanu, svakog minuta se proda po dres sa brojem 7 i imenom Ronaldo na leđima.




 


Izvor: Tanjug,RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva