:

:

TV Most

Foto: Blic

clock

Februar 17, 2015   12:05

0

172

Jutjub razoružao albanskog repera

Jutjub je blokirao spot albanskog repera Arijana Agušija, dan nakon što je gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić upozorio kosovske institucije da "Puška slobode" predstavlja direktan poziv na nasilje.

"U scenama u kojima dominira nasilje i promoviše se ubijanje navodnih srpskih policajaca, ali i egzekucija navodnih domaćih izdajnika, kao društveno i nacionalno prihvatljiv model koji treba da se prenese sa kolena na koleno, dok se istovremeno peva o poginulim pripadnicima takozvane OVK i slavi takozvana etnička (velika) Albanija, mladim Albancima koji slušaju ovu muziku šalje se jasna i snažna poruka o tome šta se od njih očekuje", naveo je Rakić.

Shodno pravilima korišćenja ove mreže, Jutjub zadržava pravo da ukloni ili blokira sadržaje koji promovišu nasilje i šire govor mržnje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izrazila je takodje zabrinutost i pozvala nadležne u Prištini i predstavnike medjunarodne zajednice da reaguju u skladu sa ovlašćenjima, podignu glas i jednom zauvek zaustave napade na Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu, kao i promovisanje spotova koji ugrožavaju ne samo srpsku zajednicu već i dugo stvaranu stabilnost u Pokrajini.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva