:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2016   12:05

0

117

Jutarnji list: HDZ žrtvuje Hasanbegovića zbog Srba?

List navodi da je "jasno da manjinski zastupnici, posebno članovi SDSS-a i poslanik italijanske nacionalne manjine Furio Radin s kojima je Hasanbegović ratovao, uslovljavaju eventualnu saradnju sa mogućom novom Vladom odlaskom aktuelnog ministra kulture iz Banskih dvora".

Kako je tom dnevniku potvrdilo nekoliko članova predsedništva HDZ-a, ministar Hasanbegović je juče popodne pozvan u sedište stranke na zahtev predsednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

"Mnogi su očekivali da će Karamarko već tada saopštiti odluku o mogućem opozivu. Karamarko je navodno Hasanbegoviću rekao da se njegova smena zasad nije spominjala i da će on kao šef stranke pristati na sve, ali ne i na njegovu smenu. Ipak, budući da HDZ-u treba svaki potpis u Saboru za izglasavanje nove Vlade bez Mosta, lako je moguće da ime ministra kulture dođe na listu za odstrel", tvrdi "Jutarnji list".

Dnevnik dodaje da su "u HDZ-u svesni da će tim potezom razbesniti sve one izaslanike koji su glasali za Hasanbegovića na nedavnom saboru stranke, pa stoga razmišljaju o tome da Hasanbegoviću ponude mesto potpredsednika Sabora".

Na stranu Hasanbegovića u petak su stali u stranci HSP AS, a HDZ-u blizak urednik i voditelj Velimir Bujanec poručio je da će HDZ "imati pakao zamene li Hasanbegovića (Miloradom) Pupovcem", kao i da će se osim pravaša pobuniti barem deset zastupnika HDZ-a i svi veterani.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva