:

:

TV Most

clock

Avgust 06, 2017   12:05

0

115

Jutarnji: Grabar Kitarovićeva zove Vučića da na jesen poseti Zagreb

U predsedničkoj kancelariji na Pantovčaku procenjuju da su "sazreli uslovi" za posetu, a po protokolu "na redu" je, navodi list, da srpski predsednik poseti Zagreb.

Jutarnji list piše da je odranije poznato da je Grabar Kitarovićeva odbila da pozove bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića nakon njegove izjave da je legitimno to što u programu nekih srpskih stranaka stoji da im je cilj granica Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica.

Kako navodi list, nakon te izjave u Sarajevu predsednica Hrvatske je donela konačnu odluku da Nikolić neće biti službeno pozvan, iako su pre te izjave dve kancelarije pripremale i dogovarale njegovu posetu.

U međuvremenu je, podseća hrvatski dnevnik, Vučić, dok je još bio premijer, uputio poziv i predsednici i premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću da posete Srbiju "kada žele", a Grabar Kitarovićeva je bila u Beogradu na inauguraciju srpskog predsednika gde je bila vrlo srdačno dočekana.

Jutarnji list piše da je sam Vučić pokazao želju da se ide u smeru normalizacije hrvatsko-srpskih odnosa, a jedan od važnih koraka u tom smislu je bio i susret u Hrvatskoj i Srbiji, te potpisivanje deklaracije o unapređenju odnosa u Subotici u kojoj su Grabar Kitarović i sadašnji predsednik Srbije detektovali u kom smeru ta normalizacija treba da ide.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva