:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2017   12:05

0

114

Junker brani Trampa: Loše je prevedeno šta je rekao

"Nemci su loši, jako loši", navodno je rekao Tramp prilikom susreta s predsednicima Evropske komisije i Evropskog saveta žan-Klodom Junkerom i Donaldom Tuskom i drugim visokim evropskim zvančnicima juče u Briselu.

"Gledajte milione vozila koje prodaju u SAD. Užasno. Mi ćemo to prekinuti", rekao je Tramp, navodi nedeljnik pozivajući se na navode "učesnika sastanka".

Predsednik Evropske komisije žan-Klod Junker je u odgovoru na pitanje novinara da komentariše Trampove izjave rekao da one nisu bile tako "agresivne" i da je postojao "problem u prevodu".

"Nije tačno da je predsednik (Tramp) imao agresivan pristup. To je problem prevoda. Nije rekao da se Nemci loše ponašaju, rekao je da postoji problem, to nije agresivno", rekao je Junker u Taormini, na Siciliji, gde je došao da prisustvuje samitu G7 industrijski najrazvijenijih zemalja.

Tramp i nemačka kancelarka Angela Merkel treba da se vide danas na samitu u Taormini. Ni kancelarija Angele Merkel ni Bela kuća nisu komentarisali izveštaj Špigla. Još u predizbornoj kampanji Tramp je kritikovao Nemačku. Veran svom stavu protiv slobodne trgovine on je kritikovao veliki nemački trgovinski višak, i zapretio da će uvesti carine.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva